Режим работы

Магазин Пн-Пт 09:00-17:00
Склад Пн-Пт 09:30-15:30
Сб-Нд – вихідні

Многоканальный телефон
Телефон 0800 75 19 18
Каталог электротоваров

Які пристрої та системи необхідно встановити під час ремонту – відповідаємо на головне квартирне питання

Корисна інформація

Більшість людей сприймає ремонт як випробування в житті. Він забирає багато часу, сил та грошей. Щоб усі ці ресурси не були витрачені даремно, перед капітальним ремонтом слід продумати як дизайн майбутнього приміщення, а й технічну сторону питання. Адже деякі рішення неможливо буде безболісно змінити після закінчення ремонту.

1. Заміна проводки та автоматики

Цим пунктом досить часто нехтують, а він якраз і є найважливішим. Заміну проведення слід робити раз на 15-20 років. Але якщо ви помічаєте перебої в електромережі, чекати на цей термін не варто. Якщо ви придбали квартиру в старому будинку, швидше за все вам дісталося житло з алюмінієвими проводами. Вони застаріли і морально, і фізично: такі дроти мають властивість з часом ставати крихкими. Єдиний випадок, коли заміна проводки не потрібна – купівля квартири у новобудові.

Також на стадії ремонту радимо організувати безпеку споживання електроенергії. Одним із базових приладів, на який покладається функція захисту техніки від перевантажень та захист людини від ураження струмом, є диференціальний автомат.

2. Установка системи тепла підлога

Тепла підлога – це зручна, економічна та довговічна система обігріву приміщення. Оскільки нагрівальний елемент монтується під покриття, про його встановлення слід потурбуватися на самому початку ремонту. Ви можете використовувати теплу підлогу для обігріву всієї квартири або локально в окремих кімнатах. Про те, який нагрівальний елемент вибрати: кабель або мат, ви можете дізнатися тут.

Важливо: нагрівальний елемент не можна встановлювати безпосередньо під важкими меблями! Тому монтуючи теплу підлогу, ви вже повинні знати план розміщення меблів у квартирі.

3. Розташування та кількість розеток та вимикачів

Локалізація електрофурнітури безпосередньо залежить від майбутнього інтер'єру та кількості техніки. Якщо ви не хочете "прикрашати" приміщення подовжувачами та перехідниками, заздалегідь сплануйте розташування меблів та електроприладів. Тут працює правило: 1 стаціонарний пристрій = 1 розетка. Але не забувайте і про дрібні побутові прилади, які включаються в мережу періодично.

Більш детальну інформацію про те, як правильно розташувати в будинку розетки та вимикачі, читайте тут.

12.03.2019
©2011-2019 Profelectro.