Режим работы

Магазин Пн-Пт 09:00-17:00
Склад Пн-Пт 09:30-15:30
Сб-Нд – вихідні

Многоканальный телефон
Телефон 0800 75 19 18
Каталог электротоваров

Огляд серій автоматичних вимикачів

Корисна інформація

Сучасні автоматичні вимикачі використовують для захисту ліній від струмів короткого замикання та струмів перевантажень. За потреби обладнання можна замінити будь-якими іншими досить швидко.

Серії автоматичних вимикачів

Автоматические выключатели

Принцип роботи автоматичного вимикача коротко можна описати так: при появі навантаження відбувається спрацьовування теплового розчіплювача, а у разі короткого замикання всередині обладнання приходить в дію електромагнітний розчіплювач. Дугогасна камера в цьому випадку перешкоджає поширенню пожежі.

Конструкції сучасних автоматів мають деякі основні принципи роботи:

  • висока швидкість спрацьовування – характеристика швидкодії становить 0,02с., це, що автомат може спрацювати до 100 разів у секунду;
  • подовження та поділ дуги – в момент розриву контактів виникає найпотужніша електрична дуга, яку необхідно розтягнути та розділити за допомогою дугогасної камери;
  • охолодження відбувається у струменевих камерах з наступним викидом газів із корпусу.

При виборі автомата звертають увагу на значення струму номінального навантаження, а також буквений код, який визначає область використання даного обладнання:

А – захист довгих за довжиною ланцюгів та електронних установок;
У – захист ланцюгів загального призначення;
С – захист освітлювальних ланцюгів трансформаторів та двигунів;
D – захист двигунів із значними пусковими струмами;
К – захист ланцюгів з індуктивним навантаженням;
Z – захист електронних пристроїв.

Автоматичні вимикачі серії АЕ вважаються морально застарілими і їх краще не використовувати. Такі автомати складно змінювати, вони мають неміцний корпус, в деяких типах автоматів відсутні електромагнітні розмикачі, які захищають кабель і мережу від появи струмів короткого замикання.

Автомати серії ВА можуть бути використані та підходять для заміни автоматів серії АЕ. Серед найбільш відомих та недорогих вітчизняних виробників можна виділити автомати наступних фірм: ДЕК, IEK, ІНТЕС, Контактор та інші.

До категорії преміум класу можна віднести автомати серії Legrand, ABB, Siemens. При виборі даного обладнання слід звертати увагу на зовнішній вигляд (якісний пластик та 5 заклепок замість 4), що гарантує захист від підробок. Якщо ж ви вирішили придбати дорогий автомат, слід знати, то й кабель та розетки і вимикачі повинні бути в цій же ціновій категорії.

08.01.2013
©2011-2019 Profelectro.